Velg leilighet

Første byggetrinn i gang på Gakorimyra –⁠ setter opp 22 leiligheter

I flere år har Bonord, tidligere Polarlys Boligbyggelag, jobbet med prosjektet «Nordtoppen borettslag» hvor 56 leiligheter settes opp på Gakorimyra. Nå er første byggetrinn for alvor i gang.

(Med tillatelse fra Kronstadposten)

I forrige uke møtte vi regionleder i Bonord Alta, Oddmund Nålelv Eriksen, på arbeidsplassen. Han innrømmer at det er godt å se prosjektet i gang.

– Det er utrolig godt å endelig være i gang fordi det bygges for lite boliger i Alta. Det snakkes mye om at det mangler nye prosjekter i Alta, og folk tror ikke at det bygges. Men vi bygger og det er utrolig artig, sier Eriksen.

Arnt Danielsen og Espen Henriksen fra entreprenøren er glad for å ha et prosjekt som dette. Foto: Krister Sandaker Tårn

13 av 22 solgt

Det var i februar 2023 at boligbyggelaget kunngjorde at de gikk i gang med prosjektet, før grunnarbeidet ble gjort på sommeren og høsten. Siden har de ventet med byggestart til nok leiligheter var solgt, og i februar i år kunne arbeidet for alvor starte.

– Nå er vi i gang med første byggetrinn, som er 22 leiligheter fordelt på tre blokker. Vi ser at grunnmurene har begynt å komme opp og at det er begynt å klargjøres for carporter og boder. Det er skikkelig spennende, nikker Oddmund.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Regionleder i Bonord, Oddmund Nålelv Eriksen, er strålende fornøyd med at arbeidet for alvor er i gang på Nordtoppen borettslag. Foto: Krister Sandaker Tårn

Regiondirektøren forteller at leilighetsprosjektet har blitt tatt godt imot, og at de til nå har solgt 13 av 22 leiligheter. Han legger ikke skjul på at tilbakemeldingene har vært gode.– Generelt sett sier folk at det er et spennende prosjekt i et fantastisk område, og ikke minst at det er fine leiligheter. At det er fine leiligheter vet vi fordi vi har bygd lignende tidligere på Skytterhusfjellet i Sør-Varanger, og de fungerer sinnsykt bra.

Gode tilbakemeldinger

Som nevnt innledningsvis har prosjektet fått navnet «Nordtoppen borettslag», da inspirert av Nordtoppen som er meget synlig fra boligfeltet. Beliggenheten er  selvfølgelig noe som trekkes frem.

– Første gang jeg sto på tomta så forsto jeg virkelig at dette kom til å bli fint. Det er noen hundre meter til skolen, butikken og turområder. Det er et knallfint område så jeg tror dette blir populært når folk får øynene opp boligfeltet, smiler Oddmund før han fortsetter;

– Mange har savnet leiligheter på denne siden av Alta, hvor det har vært lite leilighetsprosjekter. Det er veldig viktig å få det i gang her. Som regionleder for et boligbyggelag, har Oddmund flere hatter på hodet i denne saken, og han er helt
klar på at det er utrolig viktig for Alta å få i gang et prosjekt som dette.

Anleggsleder i Geir Svendsen Entreprenør, Kjetil Farstad, forteller om et fint prosjekt for entreprenøren. Foto: Krister Sandaker Tårn

– For samfunnet sin del er det helt avgjørende å bidra til boligbygging slik at folk vil etablere seg her. Selv i tøffe tider har vi vekst i Alta, og folk må ha plass å bo. Det bidrar vi til nå, sier Eriksen.

– Det er stor etterspørsel og den vil bli større. For de som vurderer bolig så kan det være lurt å hive seg rundt. De som er ute etter leilighet i Alta må være klar over at prisnivået på brukte leiligheter er veldig høy, så de burde faktisk vurdere å heller kjøpe seg en helt ny leilighet. Det er verdt å sjekke ut. Vi i Bonord tilbyr i tillegg både deleie og leie til eie som kan hjelpe enda flere inn på boligmarkedet, legger han til.

Hvis alt går som det skal vil første byggetrinn stå klar i april 2025.

– Får vi god pågang så fortsetter vi med flere blokker. Til sammen skal det bli 56  leiligheter her.

Godt samarbeid

Det er Partners Eiendomsmegling som selger leilighetene mens jobben gjøres av Geir Svendsen Entreprenør AS.– Geir Svendsen Entreprenør har vi gjort mye bra med tidligere. De er en fantastisk flink og pålitelig entreprenør, og de har bygd disse leilighetene for oss før i Sør-Varanger. Vi vil ha det beste vi kan få, og det mener vi at vi får med Geir Svendsen. De er en god samarbeidspartner å ha med på laget, sier Oddmund.

For tiden har entreprenøren åtte personer i drift, men etter hvert vil de være opp mot 16. Her med Lars Even Bjørkmann. Foto: Krister Sandaker Tårn

Åtte mann i drift

På anleggsområdet fant vi også anleggsleder Kjetil Farstad fra entreprenøren. Han forteller at de er godt fornøyd med å være i gang.

– Jobben går bra og det er fint å være i gang. Det er nært og fint til jobb og det er uten tvil godt å holde aktiviteten her i bygda. Farstad forklarer at det har vært full drift siden februar, hvor de nå har åtte personer i drift i tillegg til underleverandører. Men det antallet vil ta seg opp.

– Det vil være bra med aktivitet her om sommeren og etter sommeren med opp mot 16 personer fra oss. Så det er ingen tvil om at dette er en fin jobb for oss.

– Og jeg antar arbeidet blir å gå helt fint?

– Alt kommer ikke til å gå helt fint for utfordringer vil det være hver dag. Men vi skal nok få det til. Vi har hatt jobber som dette før så det skal gå bra. Så er det bare å håpe at de fortsetter å selge slik at neste byggetrinn også kommer i gang, avslutter Kjetil Farstad.

Slik er leilighetene tiltenkt. I første omgang skal det settes opp 22 boenheter. Illustrasjon: Morten Brustad, CanSam